Robochallenge este o competiţie de robotică, care se adresează în special studenţilor pasionaţi de partea practică a unui proiect, dar şi celor dornici să înveţe mai mult. Concursul este adresat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, dar şi pasionaţilor de robotică. Concursul vine ca o completare la partea teoretică ce se învaţă în cadrul facultăţii, fiind modul prin care studenţii pot face ceva plăcut şi util folosind cunoştinţele teoretice.

Robochallenge este o competiţie organizată de echipa ETTI ROBOCHALLENGE, în colaborare cu Liga Studenţilor Electronişti din Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Universitatea “Politehnica” Bucureşti.

Robochallenge este diferit faţă de alte concursuri şi competiţii, pentru că stimulează gândirea. Echipele primesc un regulament şi pe baza lui îşi construiesc roboţii de la 0, folosind componente şi materiale aflate la îndemâna lor. Fiecare echipă are propria viziune şi abordare, şi datorită acestui fapt apar suprize în fiecare an, care arată inventivitatea acestora.